Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

Rysslands erkännande

Av Therese Nilsson - 26 augusti 2008 19:25

Det nya kalla kriget kallas det.

Förstår det eftersom Ryssland står på en sida och USA på den andra. 

Motpolerna ska göra upp igen

Idag erkände Ryssland de två utbrytarstaterna

Det sägs i svensk press att de firar där i staterna detta

Det kan jag förstå

Omvärldens blick är på Ryssland och fördömmer dem

Precis som det har varit i vår världshistoria

men har ni tänkt på en sak

på nyheter ser man alltid USAs uttalande först

sen kommer alla andra länders uttalande

bland annat våran egen Bildt (och sist Reinfelt) 

Men är det riktigt att utnämna 2 stater självständiga

Ryssland har varit där inne länge och haft god kontakt med dem

Georgien har länge tillåtet det eller vad man nu ska kalla det

inte velat det naturligtvis

Och nu sa Georgien emot

då började detta men sedan ville Georgien avbryta och få fred

inte Ryssland de ska visa att de är lika starka idag som på Sovjets tid

första demonstration efter den tiden, tror jag. 

All olja som inte kommer från ryssland transporteras genom detta land från mellanöstern. Hm är jag helt rätt ute där?

Ryssland vill inte att länder omkring ska gå med Nato

Det handlar om väldigt mycket

Omvärlden säger att Ryssland bryter mot internationell lag

USAs utrikesminister sa att bombningen Ryssland gjorde är som i kallakriget att det inte tillhör vår tid, (minns ej exakt vad hon sa bokstavligen, men om nån läser förstår säkerligen vad jag menar)

 Det sistnämda om uttalandes USAs utrikesminister är paradoxalt, för bombningen de gjorde av Irak mot kärnvapen när det inte fanns kärnvapen kan de använda sitt eget uttalande emot om man ser tillbaka i tiden.

Trodde en sådan dam skulle kunna uttrycka sig bättre.


Andra länder har länge i vår historia blandat sig i andra länders politik och folk på gott och ont. England (med stöd av USA) gav bort en bit av Palestina till judarna och det blev Israel (som idag är mycket mindre än vad som utdelades) då var omvärlden med på det för det är USA som godkänner. (Nu skriver jag väldigt förenklat så det kan tolkas fel och uttryckas fel, förlåt för det). Då var denna utdelning okej och självständighetsförklarandet tidigare var acceptabelt också.

Idag är det inte när Ryssland vill självständighetsförklara 2 stater (jag säger inte att det är okej för Sovjet har många gånger i historian varit på fel sida).


 Men låt oss säga att USA skulle ha gjort detta erkännande (och detta tycker jag är det intressantaste) skulle omvärlden stått på USAs sida som vanligt ( Länders regeringar protesterade inte högljutt och gick ut med uttalanden och fördömanden på internationell lag osv när USA bomba afghanistan och Irak när de sa att de hade kärnvapen, fast de inte hade det. Men fast de bombade mot civila och kränkte de mänskliga rättigheterna så protesterade inte regeringarna högljutt) skulle omvärlden våga fördömma USA?


Som till exempel erkännandet av folkmordet av de kristna i Turkiet erkände inte många länder förrän USA gjorde det. Bland annat Sverige var bland de sista länderna i samband med att EU inte godkände Turkiet som ett medlemsland bland annat på grund av att de själva fortfarande inte erkänner folkmordet.


Frågan är skall vi alltid vänta på den stora makten i väst innan vi själva kan bilda vår egen åsikt eller göra något åt de mänskliga rättigheterna själva.


Varför kan ingen kolla på det som händer nere i Afrika och fördömma och göra åt folkmordet i Sudan? Utrotningen mot de Kristna i Afrika? Kan inte någon hjälpa dem? Jag ska i nästa år resa till Kenya och vara voluntär och hoppas lära mig massor och hjälpa mina medmänniskor.


Kommentera gärna detta inlägg för här kan det kommenteras. Men kom ihåg jag har inget ställningstagande ännu o detta i Georgien även om det i detta fall lutar mot USAS håll då Ryssland ville visa sina krafter och bomba mot Georgien fast de ville ha fred. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Nilsson - 1 mars 2011 08:45


  Tillbaka i Sverige och tillbaka till arbetet Nyligen gift och mer lycklig än någonsin Jag är höggravid i vecka 31 och det känns underbart Saknar min man som kommer hem i sluttet av månaden Ensamt utan honom Har börjat ta i tur med  försä...

Av Therese Nilsson - 21 februari 2011 23:06

Bevis på att globaliseringen har spridits till mellanöstern och afrika Demonstrerar mot den korrupta regimerna och för mänskliga rättigheter Äntligen säger jag!   Men som artikeln i SVD säger om vad Sverige tycker (http://www.svd.se/opinion/b...

Av Therese Nilsson - 16 september 2010 12:45

some few hours then its time to go to move on still i cant let you bee but its like wishing for rain in the desert but im holding you close than most coz you were my heaven ...

Av Therese Nilsson - 12 september 2010 20:01

All i do is waiting waiting longing after you baby baby my heart is aching, breaking beeing apart from you is makin my heart achin breaking til the day will never be apart   all the stars on the sky i saw you do you know what you me...

Av Therese Nilsson - 21 juni 2010 15:37

back again why are  there always cluds on the blur heaven never blue as the sea always something worring me ...

Presentation

Omröstning

Do you realy trust your countries politics?
 No
 Yes

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Make a comment, Judge my blogg


Ovido - Quiz & Flashcards