Senaste inläggen

Av Therese Nilsson - 9 april 2009 00:32

speachless i was of your beauty

memories now is fading away

deep down i still remember

yes i remember your beauty


your touch 

your smell

your smile

You were everything i needed

the way you moved

how you sang to me

and i still remember your touch

your kiss on my skin

how you looked at me like there was no tomorrow


but wasnt meant to be

you  wasnt my destiny 

Av Therese Nilsson - 9 april 2009 00:23

the city is waking up

the spring has come

smiling faces

crowded places

the sun is spreading happiness

sweden is alive again

now when the sun is back here


and when the lews are falling

sweden are sleaping again

waiting for next year

waiting for the sun to come again


--------------------------------------------------


When the summer and spring is coming a new sweden is waiking up everyone is happy

lots of things to do

but when its dark and autumn and winter we all get sad

and city is empty

we turns to cold people


in africa the sun is there all time

all is happy there

dosent mather what they had going through

the sun makes them that way


yes if the sun would be in sweden all time

maybe we would be happy every season

but now we are awake again

sun shining on us 

Av Therese Nilsson - 7 april 2009 19:51

Eu-kommissionen kommer inte att ge bistånd till Eritrea för att på så sätt pressa landet i fråga om Dawit Isaak. Äntligen tänker jag!

Fortsätter att läsa den Svenske EU-parlamentariken Olle Schmidt (FP) säger att det är HELT FEL VÄG att gå. Varför alltid detta fegeri. Allt säger det Eritrea gör är mot de mänskliga rättigheterna och allt mot internationell lag. Man kan inte sitta fången utan att vara anklagad för något offentligt och utan att få en rättegång i 8 år.


Som i mitt tidigare blogg inlägg när ska Sverige våga göra sin röst hörd. Åter igen backar vi. Hela Eu röstar fram detta men Sverige som är berörd, våran medborgare som är drabbad, backar. Vilket skämt. Skulle Palme gjort det?


Hoppas inte denna Olle Schmidt kandiderar till EU ordförare nu när det är vår tur. Finns det någon politiker här i Sverige som säger vad de tycker? Fast det får man väl inte tyvärr. Som i FN blir sparkad om du har för stor mun.


Har möjligen EU-komissionen läst boken Sveriges afrikanska krig? Där den svenske författaren just kritiserar biståndet vi ger till bland annat Etiopien som finansierr deras krig. Där han vill att vi ska stoppa bistånd och istället ersätta med kunskap som ska ge den rätta makten för att ändra på länders diktaturer. Nu stoppar EU biståndet. Det gillar vi! Ge kunskap genom att skicka rätt folk som kan hjälpa till att bygga upp en demokrati och stark regering. Om vi har alla svar här nej absolut inte men kan inte fortsätta samma väg och ge pengar när de hamnar fel.


Väntar spänt på Eritreas regerings svar

Äntligen lite stolt över EU men inte på Sverige

Therese

Av Therese Nilsson - 5 april 2009 11:16

Det skulle vara intressant att få reda på hur Sveriges status i omvärlden ser ut när det gäller politiskt idag. Har vi någon respekt? Speciellt nu när  vi snart har ordförandeposten i EU. Respekterar omvärlden oss ser oss som en stark kraft som kan föra sin talan?


Som ett bra medborgar land det uppfattas vi som det hör man ofta när man är utomlands. Ett land där du kan göra det du själv vill och respekteras för dina tankar. Men politiskt?


På senaste åren har ingen skakat om omvärlden här med något uttalande eller fördömmande av något som händer. Små kommentarer av det som sker. Stora knytnävar det som händer tillexempel i Eritrea, Free Dawiit. Alla så tysta våra kära regeringsmän. Varför?


Jag minns inget ifrån min egen ungdomstid där vi har gjort något eller sagt något för att förvissa omvärlden vad mänskliga rättigheter handlar om.


Jag var för ung för att minnas något för Olof Palme, ja inte konstigt jag är född 85. Men har hört om hans uttalande och hans press på USA hela min skoltid. Han må nog vara den enda politiken jag har sett upp till, ja förutom Barack Obama. Då Palme 1972 jämförde USA:s bombningar av Nordvietnam med nazisternas förintelseläger Treblinka. USA med president Nixon frös alla diplomatiska relationer med Sverige till och med 1974. Något att vara stolt över att vi inte höll våran käft när kräkningar mot mänskliga rättigheter skedde i Vietnam. Var var denna öppna käft av Sverige nu i Israel eller nu i Darfur? Kan en sådan öppen käft få komma bli våran nästa statsminister. Vilket skämt vem skulle våga öppna den här i Sverige?

Förutom vanliga journalister som vissa vågar säga sin rätta mening i det som sker.


Efter Nixon blev Gerald Ford president i USA. Det är där Statusen för vårt Sverige i USA bevisades genom att denna president konstaterade "Palme-regeringen har ett inflytande världen över som är oproportionerligt stort i förhållande till sin storlek". USAs politik gentemot Sverige blev så att "bevara Sveriges oberoende och ekonomiska och militära styrka". Respekt och något varje svensk medborgare kunde vara stolta över. En statsminister som kunde uttrycka sig i median och inte vara rädd för någon.

USA ansåg att Sveriges väpnande "neutralitet" var nyckeln till balans i Norden och gav Finland större rörelsefrihet gentemot Sovjet. Därför skulle USA se till och hjälpa Sverige att "avskräcka från och motstå en militär attack från sovjet".


Respekt. Ja, där vi verkligen visar våra åsikter inte är neturala. Men som det ser ut idag så är vi lika tysta som land politiskt sätt sopm vi var under andra världskriget då England ansåg att vi stödde Nazi Tyskland och ville attackera oss också. Det kan nog komma hända igen och ett land är aldrig neutralt sanna mina ord. Om du inte uttrycker skarpt att du är emot något så godkänner du det genom att inte göra någonting. Genom att följa mänskliga rättigheter så bör man kunna uttala sig om allt och fördömma det som är fel ocgh vara föredömmen för andra. Varför kan vi inte vara det igen? Fördöm Eritrea och deras tillhandahållsätt mot Dawiit! Fördöm Darfur och folkmordet som sker dagligen där!


Speek out!

Therese

Av Therese Nilsson - 1 april 2009 17:53

Everytime i let my wall fall

Everytime i let me smile

Everytime i let me feel 

it hit me back in the face again

Always the same road

im not going that road again now

cant follow the same steps

like i have in the last years

or i havent

but when i take a chance

it slapps me back in the face right a way


Fly away little bird fly away

homeless again 

Av Therese Nilsson - 1 april 2009 16:28

Varje gång jag läser om våldsbrott får jag en klump i halsen. Jag är en ganska känslig person och det finns mycket man inte förstår och mycket man inte kan acceptera. 


Våldtäkt det vanligaste hatbrottet mot lesbiska i Sydafrika. En kvinna som blev våldtagen och polisen säger att hon får skylla sig själv. Att de ville bota henne, var orsaken till våldtäckten. De våldtog hennes döttrar för att de inte skulle bli lesbiska. De har inte varit lesbiska. 500 000 våldtäckter varje år. 24 av 25 män som anklagas för våldtäkt i Sydafrika går fria. Hatbrott som är baserade på sexuell läggningerkänns inte av den sydafrikanska lagen och domstolarna vägrar att ta del av dessa fall.


Tears on my pillow pain in my heart to all the women out there 

Av Therese Nilsson - 1 april 2009 13:03

Dagen börjar med att man går på ett aprilskämt. En kompis säger att USA förbereder invasion av Iran. Tänker det borde jag veta. Men efter jag kommit hem är det mycket jag har missat. Frågar var står det någonstans? April April. Så klart.

Men nyfikenheten över vad som sker i politiken ligger kvar. Hade i bakhuvudet att det skulle vara G20 möte läste det i en tidning nere i Kenya. Mötet kommer strax att hållas nu. Obama är i Europa, "Väkommen", nämligen i London. Diskussion över finanskrisen och Obamas stora räddningspaket. Som EUs tjekiske ordförande förklarar som vägen ner till helvete. Ja, snart är hans tid över som ordförande, det var på tiden. Inte på tiden att det är Sverige men att han sitter kvar är en fråga många roliga kommentarer från den mannen som även har det jobbigt i sitt eget land med politiken.

Obama vill komma överens med EI, ja egentligen med hela världen. Vi säger att det är för många miljoner i detta återbyggnader att det ska räcka med strängare regler. Men krisen måste bekämpas med hårda händer och en blandning av detta det Obama har lagt fram på bordet och det EU vill ändra på regler bör göras. Som det skrivs så ska det ge slag i slutet av 2010, undrar om det också är för tidigt? Vissa länder, ja, men om man tänker generellt över den stora världen. Vad vet jag.  Följer mina ögon spänt endast det som beslutas fattar mina åsikter om det som sker. 

Obama vill få med EU och Nato på sin politik mot Afghanistan vill få stöd med trupper av dem även naturligtvis från Ryssland. Obama som vill komma överens med Ryssland. Ryssland vad ska man säga om detta land?  Men tror nog Obama kan prata omkull vem som helst.  

Men hoppas han är smartare än Bush i sin krigspolitik mot Afghanistan och Pakistan. Men 8 av 10 amerikaner tror att Obama kommer att representera Amerika på ett bra sätt, det tror jag med. Större siffror naturligtvis än sin föregångare. Ja, konstigt? 

Skall även besöka Turkiet. Turkiet som är en viktig del av mellanöstern få gehör där så kommer det spridas till de övriga muslimska länderna. Men jag hoppas han inte glömmer vad Turkiet står för och deras folkmord de än idag inte erkänner. Detta land och deras uttalande ger jag inte fem öre för. Men vist är de viktiga i slaget om att få gehör i muslimska världen. Tyvärr.


Roliga är att Tyskland och Frankrike kritiserade England som är värden för detta möte att vara slösaktiga inför detta möte. Passande kommentar i denna kris. Dra ner pengar även där.


Guantanamo som håller på att stängas. Men i Svd skrevs en mycket bra artikel om även europas skyldighet till detta Guantanamo. Finns ett nät av hemliga fängelser och hemliga transporter av personer som kidnappats, utan rättslig prövning, ofta bara på rykten. I tidningar har det länge kommit fram om hur EU-länder gett sitt bidrag till denna hantering genom att upplåta flygplatser för CIA-plan och även medverka vid överlämnande av de misstänga personerna.  2007 kom det fram en del av verksamheten genom den schweiziske parlamentsledamoten Dicky Marty som lade fram en rapport på Europarådets räkning. Washington Post avslöjade att det även i Europa funnits flera hemliga tortyrcentraler, troligen i Polen och Rmänien med samma funktion som andra, utomeuropeiska, CIA-läger. Skall inte vi då även erkänna de fel vi har gjort och sluta skylla allt på Amerika. När vi bedrivit samma sort fängelsen men under ytan. Endast Amerika har gjort det utan att dölja. Är vi då inte större bovar som försöker verka fina i kanten men är lika stora torterare.


Natomötet 2001 lade USA fram en rad åtgärder som medlemstaterna skulle acceptera. CIA skulle ges tillstånd att gripa terroristmisstänkta på natolandsterritorium och inte lägga sig i. Varför beskylla Amerika när vi har hjälpt dem och på så sätt accepterat och godkännt deras tilvägagångsät?


Sedan vet vi hur det gick. Sverige var det första landet på prov i december 2001. Vi lämnade ut de 2 terroristmisstänkta egypterna. Men vi är inte ens medlem i Nato. Varför lämnade vi ut då? Vi blir svaga direkt när Amerika med sin politik kommer och knackar på dörren. Fast det inte fanns någon som helst anledning för oss att göra då vi inte har skrivit på något utlämnande som de natoländerna hade gjort.

Vårt kära Sverige och Europa bör ta sin del i bördan också, Jag håller med Margareta Zetterström fullt ut.


Snart är det vår tur att representera EU och vara ordförande. Jag hoppas att vi då visar vår politik och våra värderingar vad mänskliga rättigheter är.

Kan vi?

"Yes we can" 


Av Therese Nilsson - 31 mars 2009 17:53

I Eritrea, som länge varit i krig med Etiopien, kokade det av politisk aktivitet 2001.  Debatt om kriget hade startats och en grupp urpsatta män i regeringen krävde demokratiska reformer och en grundlig utvärdering av orsakerna till detta krig. Men naturligtvis var det ingen som lyssnade på denna grupp, så som det brukar vara i de regeringar som är korrupta. Istället publicerades deras brev i den fria pressen, tillsammans med analyser, kommenatrer och intervjuver med flera av politikerna.  Men när omvärldens ögon riktades till tragedin av World Trade Center greps dessa politiker som ville förändra sitt land mot demokrati och även greps de journalister som hade samma syn. En av dem var Dawit som nu varit fängslad sedan 2001.


Ingen av dessa personer har ännu fått någon rättegång. Politikerna och journalisterna ses som landsförrädare. 2002 togs Dawit in till sjukhus för vård av tortyrskador enligt den amerikanska pressorganisationen Committee to Protect Journalists. 2005 fick stödkommitten Free Dawit ett nytt livstecken. Dawit behandlas som en dömd brottsling och tvingas utföra hårt arbete i fängelset Karsheli i centrala Asmara, en tidigare medfånge berättade det. Senare det året var Dawit fri i tre dagar för att uppsöka hälsokontroll.

Sedan dess sitter han  i fängelset och ingen ur den svenska myndigheten eller internationella frivilligorganisationer har besökt honom i fängelset. De hävdar att han är eritreansk medborgare och därför inte vår angelägenhet här i Sverige.


Eritreas Fn-ambassadör Araya Desta förstår inte hela Sveriges engagemans i Dawit-frågan. En Fn ambassadör förstår inte det. Kommer någon längre ihåg vad Fn kämpar för? För alla stater som vill jobba för fred. Dessa politiker som blev arresterade ville förändra Eritrea och ifrågasätta varför det var krig och få landet demokratiskt. Denna Araya Desta och detta land Eritrea är inget land som vill kämpa för fred hur kan de vara med i FN?

Men FN vi vet ju redan att allt inte går rätt till där redan. Detta är väl ett annat exempel.


Ambassadören menar att Eritrea måste fokusera på Etiopien och kriget där. Har ni inte gjort det de senaste 10 åren? Vad har de lätt till?

Vad gör Sverige för att åtminstonde få till en rättegång? rättegång eller släppas. Man kan inte sitta inne utan att få en rättvis rättegång.


Paradoxalt är ordet.

En dag jag önskar jag får jobba med just sånt här. Politiskt hjälpa och stärka mänskliga rättigheter. 

Presentation

Omröstning

Do you realy trust your countries politics?
 No
 Yes

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Make a comment, Judge my blogg


Ovido - Quiz & Flashcards