Alla inlägg den 1 april 2009

Av Therese Nilsson - 1 april 2009 17:53

Everytime i let my wall fall

Everytime i let me smile

Everytime i let me feel 

it hit me back in the face again

Always the same road

im not going that road again now

cant follow the same steps

like i have in the last years

or i havent

but when i take a chance

it slapps me back in the face right a way


Fly away little bird fly away

homeless again 

Av Therese Nilsson - 1 april 2009 16:28

Varje gång jag läser om våldsbrott får jag en klump i halsen. Jag är en ganska känslig person och det finns mycket man inte förstår och mycket man inte kan acceptera. 


Våldtäkt det vanligaste hatbrottet mot lesbiska i Sydafrika. En kvinna som blev våldtagen och polisen säger att hon får skylla sig själv. Att de ville bota henne, var orsaken till våldtäckten. De våldtog hennes döttrar för att de inte skulle bli lesbiska. De har inte varit lesbiska. 500 000 våldtäckter varje år. 24 av 25 män som anklagas för våldtäkt i Sydafrika går fria. Hatbrott som är baserade på sexuell läggningerkänns inte av den sydafrikanska lagen och domstolarna vägrar att ta del av dessa fall.


Tears on my pillow pain in my heart to all the women out there 

Av Therese Nilsson - 1 april 2009 13:03

Dagen börjar med att man går på ett aprilskämt. En kompis säger att USA förbereder invasion av Iran. Tänker det borde jag veta. Men efter jag kommit hem är det mycket jag har missat. Frågar var står det någonstans? April April. Så klart.

Men nyfikenheten över vad som sker i politiken ligger kvar. Hade i bakhuvudet att det skulle vara G20 möte läste det i en tidning nere i Kenya. Mötet kommer strax att hållas nu. Obama är i Europa, "Väkommen", nämligen i London. Diskussion över finanskrisen och Obamas stora räddningspaket. Som EUs tjekiske ordförande förklarar som vägen ner till helvete. Ja, snart är hans tid över som ordförande, det var på tiden. Inte på tiden att det är Sverige men att han sitter kvar är en fråga många roliga kommentarer från den mannen som även har det jobbigt i sitt eget land med politiken.

Obama vill komma överens med EI, ja egentligen med hela världen. Vi säger att det är för många miljoner i detta återbyggnader att det ska räcka med strängare regler. Men krisen måste bekämpas med hårda händer och en blandning av detta det Obama har lagt fram på bordet och det EU vill ändra på regler bör göras. Som det skrivs så ska det ge slag i slutet av 2010, undrar om det också är för tidigt? Vissa länder, ja, men om man tänker generellt över den stora världen. Vad vet jag.  Följer mina ögon spänt endast det som beslutas fattar mina åsikter om det som sker. 

Obama vill få med EU och Nato på sin politik mot Afghanistan vill få stöd med trupper av dem även naturligtvis från Ryssland. Obama som vill komma överens med Ryssland. Ryssland vad ska man säga om detta land?  Men tror nog Obama kan prata omkull vem som helst.  

Men hoppas han är smartare än Bush i sin krigspolitik mot Afghanistan och Pakistan. Men 8 av 10 amerikaner tror att Obama kommer att representera Amerika på ett bra sätt, det tror jag med. Större siffror naturligtvis än sin föregångare. Ja, konstigt? 

Skall även besöka Turkiet. Turkiet som är en viktig del av mellanöstern få gehör där så kommer det spridas till de övriga muslimska länderna. Men jag hoppas han inte glömmer vad Turkiet står för och deras folkmord de än idag inte erkänner. Detta land och deras uttalande ger jag inte fem öre för. Men vist är de viktiga i slaget om att få gehör i muslimska världen. Tyvärr.


Roliga är att Tyskland och Frankrike kritiserade England som är värden för detta möte att vara slösaktiga inför detta möte. Passande kommentar i denna kris. Dra ner pengar även där.


Guantanamo som håller på att stängas. Men i Svd skrevs en mycket bra artikel om även europas skyldighet till detta Guantanamo. Finns ett nät av hemliga fängelser och hemliga transporter av personer som kidnappats, utan rättslig prövning, ofta bara på rykten. I tidningar har det länge kommit fram om hur EU-länder gett sitt bidrag till denna hantering genom att upplåta flygplatser för CIA-plan och även medverka vid överlämnande av de misstänga personerna.  2007 kom det fram en del av verksamheten genom den schweiziske parlamentsledamoten Dicky Marty som lade fram en rapport på Europarådets räkning. Washington Post avslöjade att det även i Europa funnits flera hemliga tortyrcentraler, troligen i Polen och Rmänien med samma funktion som andra, utomeuropeiska, CIA-läger. Skall inte vi då även erkänna de fel vi har gjort och sluta skylla allt på Amerika. När vi bedrivit samma sort fängelsen men under ytan. Endast Amerika har gjort det utan att dölja. Är vi då inte större bovar som försöker verka fina i kanten men är lika stora torterare.


Natomötet 2001 lade USA fram en rad åtgärder som medlemstaterna skulle acceptera. CIA skulle ges tillstånd att gripa terroristmisstänkta på natolandsterritorium och inte lägga sig i. Varför beskylla Amerika när vi har hjälpt dem och på så sätt accepterat och godkännt deras tilvägagångsät?


Sedan vet vi hur det gick. Sverige var det första landet på prov i december 2001. Vi lämnade ut de 2 terroristmisstänkta egypterna. Men vi är inte ens medlem i Nato. Varför lämnade vi ut då? Vi blir svaga direkt när Amerika med sin politik kommer och knackar på dörren. Fast det inte fanns någon som helst anledning för oss att göra då vi inte har skrivit på något utlämnande som de natoländerna hade gjort.

Vårt kära Sverige och Europa bör ta sin del i bördan också, Jag håller med Margareta Zetterström fullt ut.


Snart är det vår tur att representera EU och vara ordförande. Jag hoppas att vi då visar vår politik och våra värderingar vad mänskliga rättigheter är.

Kan vi?

"Yes we can" 


Presentation

Omröstning

Do you realy trust your countries politics?
 No
 Yes

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Make a comment, Judge my blogg


Ovido - Quiz & Flashcards