Alla inlägg den 5 januari 2009

Av Therese Nilsson - 5 januari 2009 13:43

Konflikter som pågår i världen.

Konflikter som stödjs mer eller mindre av de maktgalna länder som har något av vinna på de hemska konflikter som pågår i världen.

Konflikter som finns då länder med egoistiska vinnsyften inte tänker på de mänskliga rättigheterna. Dock de länder som styr och alla andra länder skrivit på och är med i FN´s arbete där medlemskapet är "för alla stater som vill arbeta för fred" . Om du går emot har en annan ide inom FN blir du sparkad för byråkratin är hög däri och måste tänka på den egna makten.

Vetorätterna har de mäktigaste länderna Kina, Storbritannien, USA, Frankrike och Ryssland.


USA som har egna intressen i Israel, arabländerna som borde stödja sina bröder i Gaza, palestinierna, är beroende av USA och därför allra mest Iran fördömmer inte attackerna utan står mer eller mindre på Israels sida. För de behöver USA´s stöd.

FN ska fördömma det Israel gör men kan inte, veto USA.

Palestinierna som bröt vapenvilan först. Men vilken vapenvila? Inga bomber det slapp de åtminstonde. Men inburade i Gaza remsan. Vatten och elektiricitet som styrs av Israel sedan 60 år tillbaka. Dagar de kan vara utan vatten och elektricitet. Bo som en kanin av en annan makt som styr. Svara mig ärligt, jag är svensk kristen, skulle jag acceptera det? Nej, jag skulle inte ta till våld, men en annan tid en annan situation är det så konstigt?

En omvärld som ser på och tänker på sina egna intressen.


Under det senaste året har den israeliska staten dödat 650 palestinier, minst en tredjedel civila och 70 barn.

Motsvarande siffror för israeliska offer är 25 döda, därav 16 civila och 4 barn. HAr du hört ett fördömmande ännu? Nej.

Haamas styr terorregeringen. Men ska folket drabbas? ska de civila dö och vara utan vatten och mat som håller på att ta slut i förådern.


FN skickar ut,  även vi Sverige med, i olika konflikter hjälparbetare och fredsbevarande som går in i länderna. I Israel? Nej där finns vi inte? Sanktioner görs mot ett antal länder. Mot Israel? Nej, inga sanktioner så alltså vi accepterar det Israel gör deras bomber som inte ser skillnad på civila barn och kvinnor. Säg inte till mig att Sverige då är ett bra land. Carl Bildt har vi sänt ner. Vad bra. Sverige sitter med och ska diskutera om fred. Men var är de som behövs inne i Gaza?


Ett annat problem som vi nu i dagsläget har glömt i skuggan av Palestina är konflikten i Darfur sedan 2003. Samma  visa gäller även där. Kina stödjer regimen i Darfur som utför folkmordet som sker där, Janjaweed som på regeringen begäran utför det civila folkmordet som utrotar människorna. Regeringen i sin tur har samarbete med Kina som tar ut oljan och sudanska regeringen köper vapen som man sedan hittar i janjaweeds händer vars händer som utrotar den svarta befolkningen.  Kina med sitt veto stoppar alla sanktioner mot Darfur för där gör det inget det spelar dem i händerna för att få ut oljan ur Darfur. Säg mig är regeringen inte med på konflikten, inbilla mig inget annat. Kina att dom inte ser det? Inbilla mig inget annat.


Vad vi gör?

 Fyra sudanesiska medborgare anklagas av FN för krigsbrott och bevisen har lämnats till Internationella brottmålsdomstolen i Haag. USA riktar en rad ekonomiska sanktioner mot Sudan. Besluten i FN angående Darfur kompliceras av att Ryssland och Kina ser Sudan som en allierad. Ja, då var vi där igen.


Vad har vi Veto till? Jo, för att de som styr ska vinna mer och mer på någon annans sorg och mord. Finns det någon organisation som inte är byråkratisk? ingen aning


Till och med Röda korsets chefer har fallskärmar på några år när de slutar. Pengar till barnen och större makt skulle de nog ha mera utav om pengarna gick rätt.


Obama, please make a change

Hear the human voices

Set it free

remeber your childhood

and how it used to be

T
 


Presentation

Omröstning

Do you realy trust your countries politics?
 No
 Yes

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Make a comment, Judge my blogg


Ovido - Quiz & Flashcards