Direktlänk till inlägg 26 januari 2009

Obama forskningen, Israel och krigsbrott

Av Therese Nilsson - 26 januari 2009 22:19

När Bush var vid rodret tonade han ner vår påverkan på växthuseffekten. Forskning för andra drivmedel gjordes inte. Forskningen låg på Is.


Obama har nu åter igen efter 8 års torka på den amerikanska forskningen anställt kunniga forskare som ska ta fram bättre alternativ än bensin till våra bilar.  Obama lovar att tvinga tillbaka den globala uppvärmningen.

"Vi kan inte...förbrukar världens resurser utan att ta hänsyn till konsekvenserna. Utnyttja solen och vindarna och jorden för att skapa bränsle till våra bilar och driva våra fabriker"


Äntligen ska USA ta ett större ansvar ser det ut som och Obama har anställt Nobelpristagaren Steven Chu som energiminister, ett bra val.


Tummen upp för Obama även hans genomförande att stänga Guantanamofängelset och inte tillåta tortyr.


Samtal om kärnvapen med Iran skall inledas. Samtal alltid bra. Iran är ett farligt hot det tror jag men kan det största hotet mot världen vara om Israel tror att Iran har kärnvapen ( Iran som vill utplåna Israel) och då få hjälp av USA med en attack mot Iran. Klarar mellanöstern ännu en attack?

När dras omvärlden in? När ska EU tala?


På tal om Israel. Israels premiärminister Ehud Olmert lovar de israeliska åtalsimmunitet för att hindra dem att stå till svars mot sina krigsförbrytelser. Skall omvärlden tillåta det? I lagen om krigsrätt får man inte använda fosfor mot civila. Hur kan man undvika Civila i lilla Gaza? Gaza som är mindre än öland och en befolkning på en miljon. Faktan är klara bevis på krigsbrott. Men soldaterna behöver inte stå till svars. Israels regering bör stå till svar för detta brott. Även om Hamas inte är oskyldiga så innebär det inte tillåtelse att använda Fosfor. Många invänder att Israe har rätten på sin sida att försvara sig mot raketerna som har pågått i ett antal år. Men om det är så sant att försvar är tillåtet. Är statistiken 1300 döda palestinier mot ett fåtal israel på ett par år rättfärdigt? Kan man försvara sig då? 


Obama har börjat sina samtal med Israel. Han begär att occupationen vid bosättningarna i Gaza skall ut. Har jag hört det tidigare från USA? Jag tror inte det. Mitt hopp står åter igen för denne man. Naturligtvis vill USA vara på Israels sida men jag tror inte de kommer tillåta vad som helst nu. Speciellt inte nu med omvärldens ögon som återigen är riktade mot Israel efter några års slummer. Ja, slummer detta har pågått i 60 år. Slummer hur länge till?


Diskussionen om vems skuld är störst är hopplös. Menar fortfarande att europeerna efter koliniseringen bär ansvar för en del i Israel och även Afrika. Vårt ansvar måste tas. Anser fortfarande att Israel bör dra tillbaka sina trupper. Hur kan det ens vara roligt och vara israel där nere med hatet från gaza,västbanken och grannländerna. Israel som är omringade av arabländer. Arabländer som är beroende av USA javisst men dock hat mot Israel. Dra sig ur Gaza bör gå och det är det kravet Hamas har. Inte hela Israel utan just nu Gaza. Det är rimligt att Israel drar sig tillbaka och slutar med kontrollen över el,vatten och råvaror in till Gaza.


Skall omvärlden våga fördömma Israel för deras krigsbrott?

Hur lång tid till skall båda sidor offra sina bröder och systrar?

Kan vi ens förstå det hat som finns där nere?

Jag tror inte det, den situationen har vi aldrig varit i


Therese 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Nilsson - 1 mars 2011 08:45


  Tillbaka i Sverige och tillbaka till arbetet Nyligen gift och mer lycklig än någonsin Jag är höggravid i vecka 31 och det känns underbart Saknar min man som kommer hem i sluttet av månaden Ensamt utan honom Har börjat ta i tur med  försä...

Av Therese Nilsson - 21 februari 2011 23:06

Bevis på att globaliseringen har spridits till mellanöstern och afrika Demonstrerar mot den korrupta regimerna och för mänskliga rättigheter Äntligen säger jag!   Men som artikeln i SVD säger om vad Sverige tycker (http://www.svd.se/opinion/b...

Av Therese Nilsson - 16 september 2010 12:45

some few hours then its time to go to move on still i cant let you bee but its like wishing for rain in the desert but im holding you close than most coz you were my heaven ...

Av Therese Nilsson - 12 september 2010 20:01

All i do is waiting waiting longing after you baby baby my heart is aching, breaking beeing apart from you is makin my heart achin breaking til the day will never be apart   all the stars on the sky i saw you do you know what you me...

Av Therese Nilsson - 21 juni 2010 15:37

back again why are  there always cluds on the blur heaven never blue as the sea always something worring me ...

Presentation

Omröstning

Do you realy trust your countries politics?
 No
 Yes

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Make a comment, Judge my blogg


Ovido - Quiz & Flashcards