Alla inlägg under januari 2009

Av Therese Nilsson - 11 januari 2009 12:02

Vaknar upp med ett leende

Det är Söndag

Gårdagen var mycket bra :)

Bowling och filmmys med Gevik :)

Seven Pounds och Body of lies

mycket bra filmer tillsammans med min söt :)

Han tänker som jag och det gillar jag :)

Är väldigt trött nu ska slumra framför tvn idag och försöka promenera senare

And today i miss you


Kiss

Tezzilago 

Av Therese Nilsson - 9 januari 2009 17:50

Äntligen har FN fått uttala sig ( inte för att jag har förtroende för FN)

Kräver Eldupphör.

Som vanligt USA vill inte vara med de vill vänta på Egyptiens förhandlingar med parterna men tycker det är okej dock ändå.

 Önska det kom ut mer om förhandlingarna Egyptien och Frankrike för.

Så tyst om det

kommer inget fram alls är det så hemligt?

allid bör det väl slippra fram någon fakta.


Funderar över det Ulf Nilsson sa på expressen.se om att det han kan tänka sig det värsta scenariet skulle vara om Iran får kärnvapen eller att ISrael eventuellt med hjälp av USA slår till mot Iran därför att man TROR att landet fått kärnvapen. Självklart kan nog inte Israel acceptera att ett land vars president kräver Israels förintelse få kärnvapen. Ja, det skulle vara värsta scenariet och jag tror att det kan bli så :S

Gud hjälpe oss då.


Man kommer varken ut eller in i Gaza sägs det, Israel blockad.

Men varför kommer inte hjälp för de civila och människor ut fgenom gränsen till Egyptien? Varför kommer inte skälen fram varför inget kommer in där?


Ska gräva mig in mer internationella tidningar. För svenska tidningar visar så klart och tydligt vilken sida de står på.


Jag tror också att Hamas mål för beskjutningen av Israel gjordes för att få Israel att vakna igen och skjuta tillbaka och nå civila mål för att väcka omvärldens vrede mot Israel. Fatah på västbanken vill inte ens hjälpa hamas och palestinierna där så de förstår nog vad det gäller.


Tragiskt öde

leker med människo liv

alla parter

Therese* 

Av Therese Nilsson - 8 januari 2009 22:27

Många svenskar kommenterar överallt att palestinier och hamas är muslimer de vill kriga, vill inte ha fred. Men har vi rätt att dömma alla?

Vi må inte glömma våran egen historia alla religioner har krigat för sin religion.

Som ni vet är jag kristen eller anser mig som kristen men man ska inte döma någon och man ska erkänna de fel man har gjort som även vi har gjort.


Men vi ska också se vad för fel vi kristna gör idag. FN försökte tvinga fram ett eldupphör i Israel och Gaza. USA som alltid säger Bless America, anser sig själva som den mest kristna stat som finns, la in sitt veto. Veto mot eldupphör! Inte kristet alls i den meningen för inte skall vi beskjuta det säger de 10 budorden emot direkt som genomsyrar vår religion. Dom här vetona gör mig arg. Varför kan inte EU tvinga fram ett eldupphör?


Istället har vi det muslimska Egyptien som förhandlar ( med hjälp av frankrike) med Israel och Hamas om eldupphör. Ja ni svenskar som dömmer utifrån religion vare sig du är kristen eller inte vad säger det?

Är det inte mer kultur och ur våld föds våld som har gjort Hamas? Jag har inte läst koranen ännu men jag ska för att få världsinsikt skall jag göra det som kristen. Men heder till Egyptien som försöker fredsmäkla. Vi ska även då komma ihåg att Israel och Egyptien förde krig på 70 talet mot varandra. Nu fredsmäklar Egyptien och vill ha eldupphör. Har inte läst mig till så mycket nytt om Egyptien ännu vad som sker där men bara av detta tycker jag att Egyptien är en uppåtgående makt och har egen talan just nu väldigt positivt som inte styrs direkt av USA som allt annat. Alltså en muslimsk stat som fredsmäklar och jag tror inte det är första gånge som de försöker heller så döm inte direkt ett land och ett folk ifrån dess kultur och religion eller avsaknad av religion. Carl Bildts försök? vill jag gärna höra om ska gå in och läsa hans blogg. Goggla så får ni fram den.


Therese'

Av Therese Nilsson - 8 januari 2009 21:57

Obama har nu komenterat finanskrisen

Pratar om att de måste ta tag i den direkt

Komenterat finanskrisen innan han blivit president

12 dagar kvar innan jag ska få veta är han den första presidenten sen jag föddes som jag har trott på?

Tar väl längre tid än så men ni förstår vad jag menar

Inte för att jag tror det blir sämre med honom men jag har stora förhoppningar

Men han kunde trots harn inte är president kommentera finanskrisen men han vill inte komentera konflikten i Israel.

Hur ska man tolka det?

Troligen är det så att inrikes kan han kommentera, det kan alla politiker göra.

Men utrikes går inte att kommentera det är känsligare.

Jag hoppas det är så att han vill vara försiktig eftersom han inte har makt ännu.


Vilken uppförsbacke för denna keneyan att styra USA och alla konflikter i världen. Vilken uppförsbacke kom ihåg innan man dömmer honom för sitt arbete vad han ska göra speciellt utrikes ingen nutida president har löst det på något sätt varken israel, darfur, irak och afghanistan. Så döm inte för hårt.  Men jag tror och jag vill att han har kommit för att hjälpa denna värld.


*Therese* 

Av Therese Nilsson - 6 januari 2009 21:52

Debatter, inslag, bloggar och diskussioner på nätet över allt

om denna konflikt som pågått i 60 år.


För mig är det fortfarande så absurt att så många vill skylla på ena sidan

de flesta på hamas och palestinierna ( hamas precis valda,har inte varit där i 60 år som regering). Andra skyller på Israel eller lutar dit som jag. Att hamas har uttalat sig om att vilja utplåna Israel reagerar många svenskar på, javisst, men har ni inte lärt er att smarta makter som Israel inte uttalar sig rakt ut vad de har på agendan, men nog bryr de sig inte på palestinierna de tror jag knappast.


Känns detta senarium bekant likt deja vu eller har ja fel? Känns det inte som varje gång USA ska byta president händer det något utrikes och något land passar på och ge en annat land en stöt i sidan. Kanske har ja fel men känns som Deja Vu.


Måste även säga jag tror min första besvikelse på Obama har kommit *fasiken*. Jag tror han fortfarande är mildare och mer rättare än Maccain och Bush men jag tror han kommer att stödja Israel fullt ut, men jag tror att han kommer vilja ha fred fast det säger väl alla men dock ändå inte ändra denna konflikt synbart på en bra lång tid och inte göra eldupphör och ändra Israels inställning. Jag tror dock att Obama kommer ändra politiken i Irak, Iran och Pakistan som han sagt. Jag tror dock också han kommer försöka göra något åt Darfur som jag har sett en dokumentär han var med som senator, dock har kina och Ryssland veto i FN och har egna intressen där som försvårar FN och Obamas politik då. 


Tillbaka till Israel och Palestina. Var ligger skulden? Nyheterna säger att Hamas bröt vapenvilan. Det är sant absolut. Men varför? Vilken vapenvila och vilken psykisk terror har gjort att de bröt vapenvilan? Varför kommer inte det fram i nyheterna? Nyheterna är koncentrerade till ca 2 minuter och är faktiskt politiskt styrda så hela sanningen kommer inte fram.


Israel styr elektriciteten och har vid tillfällen stängt av kraftverk och styr även över vattentillförseln. 

Kommer ni ihåg Berlin muren? Den israeliska muren runt Gaza från 1994 kompletteras med det monstruösa murbygget på Västbanken och skapar i praktiken två enorma fängelser för miljoner palestinier. En mur som stödjes av USA, EU och Sverige. Komma in i Israel går inte alltid och bevakas varje steg i "tullen".


Mezopotamien med alla folkslag bland annat assyrier, judar och araber sedan vann Ottomanska riket området. Tillslut besegrade England ottomanska riket och tog över området Palestina. Judarna som ville ha eget land, detta innan andra världskriget. Palestinierna hörde om detta och vägrade detta. Efter andra världskriget gick England med på att ge detta område till judarna trots palestiniernas protester. Landet tilldelades ändå med USAS och europas stöd. Änn en gång i världshistorien lade sig Europa i och delade ut landet som inte egentligen tillhörde dem. På grund av det så är det än i dag denna konflikt. Israel som kontrollerar allt. Förstår vi palestiniernas kalgomål? Ja,absolut. Sverige har varit occupanter förut i skandinavien men inte varit occuperade förutom en del av skåne. Men är vi några att döma?


Bär inte vi europeer skulden egentligen?

Likaså bär vi europeer för konflikterna i Afrika. Då vi som kolonialmakter erövrade kolonier i Afrika sög ut rikedomar som kom oss till nytta delade upp Afrika och drog gränser som vi ville utan hänsyn till folkgrupper( precis som nu i Israel ingen hänsyn) och därför är det än idag vårat krig och våra gränsdragningar som vi har gett som arv till Afrika. Inte konstigt det är så där nere. Vad vi gjort sen? Gett dem lån. lån som har enorma räntor som växer. lånet vi gav har de betalat tillbaka för länge sen med plus men på grund av räntorna så är det skulden flerdubblat. Samtidigt ger vi istället bistånd fast de har skulder så pengar strömmar in och ut. Det bistånd som finns kvar går åt krigen som vi i EU och Sverige vet men ändå stödjer vi regeringarna och på så sätt stödjer krigen.


Yes europeer vi är bra duktiga att dömma

men inte tar vi ansvar för någonting

I will pray

Therese 


Av Therese Nilsson - 5 januari 2009 13:43

Konflikter som pågår i världen.

Konflikter som stödjs mer eller mindre av de maktgalna länder som har något av vinna på de hemska konflikter som pågår i världen.

Konflikter som finns då länder med egoistiska vinnsyften inte tänker på de mänskliga rättigheterna. Dock de länder som styr och alla andra länder skrivit på och är med i FN´s arbete där medlemskapet är "för alla stater som vill arbeta för fred" . Om du går emot har en annan ide inom FN blir du sparkad för byråkratin är hög däri och måste tänka på den egna makten.

Vetorätterna har de mäktigaste länderna Kina, Storbritannien, USA, Frankrike och Ryssland.


USA som har egna intressen i Israel, arabländerna som borde stödja sina bröder i Gaza, palestinierna, är beroende av USA och därför allra mest Iran fördömmer inte attackerna utan står mer eller mindre på Israels sida. För de behöver USA´s stöd.

FN ska fördömma det Israel gör men kan inte, veto USA.

Palestinierna som bröt vapenvilan först. Men vilken vapenvila? Inga bomber det slapp de åtminstonde. Men inburade i Gaza remsan. Vatten och elektiricitet som styrs av Israel sedan 60 år tillbaka. Dagar de kan vara utan vatten och elektricitet. Bo som en kanin av en annan makt som styr. Svara mig ärligt, jag är svensk kristen, skulle jag acceptera det? Nej, jag skulle inte ta till våld, men en annan tid en annan situation är det så konstigt?

En omvärld som ser på och tänker på sina egna intressen.


Under det senaste året har den israeliska staten dödat 650 palestinier, minst en tredjedel civila och 70 barn.

Motsvarande siffror för israeliska offer är 25 döda, därav 16 civila och 4 barn. HAr du hört ett fördömmande ännu? Nej.

Haamas styr terorregeringen. Men ska folket drabbas? ska de civila dö och vara utan vatten och mat som håller på att ta slut i förådern.


FN skickar ut,  även vi Sverige med, i olika konflikter hjälparbetare och fredsbevarande som går in i länderna. I Israel? Nej där finns vi inte? Sanktioner görs mot ett antal länder. Mot Israel? Nej, inga sanktioner så alltså vi accepterar det Israel gör deras bomber som inte ser skillnad på civila barn och kvinnor. Säg inte till mig att Sverige då är ett bra land. Carl Bildt har vi sänt ner. Vad bra. Sverige sitter med och ska diskutera om fred. Men var är de som behövs inne i Gaza?


Ett annat problem som vi nu i dagsläget har glömt i skuggan av Palestina är konflikten i Darfur sedan 2003. Samma  visa gäller även där. Kina stödjer regimen i Darfur som utför folkmordet som sker där, Janjaweed som på regeringen begäran utför det civila folkmordet som utrotar människorna. Regeringen i sin tur har samarbete med Kina som tar ut oljan och sudanska regeringen köper vapen som man sedan hittar i janjaweeds händer vars händer som utrotar den svarta befolkningen.  Kina med sitt veto stoppar alla sanktioner mot Darfur för där gör det inget det spelar dem i händerna för att få ut oljan ur Darfur. Säg mig är regeringen inte med på konflikten, inbilla mig inget annat. Kina att dom inte ser det? Inbilla mig inget annat.


Vad vi gör?

 Fyra sudanesiska medborgare anklagas av FN för krigsbrott och bevisen har lämnats till Internationella brottmålsdomstolen i Haag. USA riktar en rad ekonomiska sanktioner mot Sudan. Besluten i FN angående Darfur kompliceras av att Ryssland och Kina ser Sudan som en allierad. Ja, då var vi där igen.


Vad har vi Veto till? Jo, för att de som styr ska vinna mer och mer på någon annans sorg och mord. Finns det någon organisation som inte är byråkratisk? ingen aning


Till och med Röda korsets chefer har fallskärmar på några år när de slutar. Pengar till barnen och större makt skulle de nog ha mera utav om pengarna gick rätt.


Obama, please make a change

Hear the human voices

Set it free

remeber your childhood

and how it used to be

T
 


Av Therese Nilsson - 4 januari 2009 21:38

Australia the movie

En mycket bra film

men det bör den vara då det är samme man som har gjort denna film som ligger bakom romeo och julia och moulin rogue 

Nicole Kidman var den engelska aristokraten som skulle till sin mans range i australien. Hon kommer dit och han är mördad. Hon får ta hand om boskapen och sköta gården. Till hjälps får hon en man ( grymt snygg) som är vit men ändå en av få vita som är på de svartas rätt.

Passion där i mellan medans de tar hand om ett liten pojke,ett halvblod aubergin som alla tycker är en synd.


Tår i ögat

älskar filmen!



Se den med er pojkvän eller flickvän ;)Den är romantisk

jag såg den med min syster 

 kanske med en man sen en dag vem vet :)


 som den kloke gamla auberginen sa

utan kärlek finns inga drömmar och ingen historia att berätta 

Therese

Av Therese Nilsson - 2 januari 2009 15:20

Nu är det nedräkning 30 dagar kvar så sitter jag på planet mot Kenya!

090202 är utresedatumet! Hemresan blir antagligen 090314.

Kommer sakna en del då

Men gud vilken upplevelse jag komemr att ha.

Hoppas min syn ändras att jag upplever något fantastiskt med deras underbara kultur och kärlek de ger till andra.


Planeringen ser ut som följande ( preliminärt) :

Dag 1 : Anländer i Nairobi där vi övernattar

Dag 2 : Vilar ut kanske utforskar lite av Nairobi

Dag 3 : Studiebesök på FIDA http://www.fidakenya.org/

Dag 4 : Safari i Masai Mara     http://www.masai-mara.com/mm.htm

Dag 5 : Masai Mara

Dag 6 : Masai Mara

Dag 7 Besök på ett shelter för föräldralösa elefatungar http://www.porini.com/elephant_giraffe_centre_nairobi.html

Dag 8 :  Resa från Masai Mara till Lake Naivasha http://www.diwakasafaris.com/lakenaivasha.htm

Dag 9 Lake Naivasha, cykla genom nationalparken Hell`s gate http://www.kws.org/hells-gate.html

Dag 10 : Lake Naivasha, Fishermans camp, resa till Nakuru http://fishermanscamp.com/

Dag 11 Praktiken börjar på Phyllis Memorial utanför Nakuru  http://www.barnvanhumanitar.se/


Längtar javisst!

Therese



Presentation

Omröstning

Do you realy trust your countries politics?
 No
 Yes

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Make a comment, Judge my blogg


Ovido - Quiz & Flashcards